1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Зрелищна демонстрация край Стара Загора на мощни трактори с широкозахватен прикачен инвентар

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Зрелищна демонстрация край Стара Загора на мощни трактори с широкозахватен прикачен инвентар

И още: Какви параметри трябва да изисквате, когато искате да инвестирате във валяк

Тази седмица предаването АГРОФОРУМ стартира своята обиколка из земеделските райони на страната от биологичната градина на семейство Симеонови, които виждат в трайните насаждения добър начин да подкрепят доходите си, а мярка 214 им дава сигурност и самочувствие. Въпреки че Слава и Васил са пенсионери, те имат необходимия ентусиазъм и енергия, за да работят и да се развиват. Те очакват с нетърпение да започнат да продават биологичната си продукция, защото вярват, че тя ще бъде търсена.

И от Добричкия район отиваме близо до Стара Загора. Причината е, че нямаше как да пропуснем зрелищна демонстрация на няколко технологични линии – мощни трактори с широкозахватен прикачен инвентар. Ясно е, че само с такава техника фермерите могат да постигнат рентабилност. Но със сигурност печалбите им ще бъдат още по-високи, ако използват прецизни технологии. В това ни увери Иво Куманов, управител на фирма за прецизно земеделие. Той ни разказа, че тази пролет в много стопанства у нас могат да се видят идеално прави редове и отлично подхранени растения според точните нужди на различните полета. Само в АГРОФОРУМ ще видите как са постигнати тези резултати.

И като стана въпрос за пролетната кампания, разбрахме, че в някои стопанства у нас са използвани сеялки с чудовищни размери. Представяте ли си как изглежда и колко високопроизводителна може да бъде една 24-редова сеялка. Е, някои фермери в България вече имат такава. Но кое е най-важното, което ги е накарало да изберат подобна машина – ще видите единствено, ако гледате АГРОФОРУМ.

Оцеляването на рапицата и пролетните грижи за тази култура са сред особено актуалните теми, дискутирани от земеделските производители. Затова наш екип посети поредния фермер, за да види как се справя той в реални условия. Тази седмица ще видите полетата на Сергей Петров от с. Златна нива в Шуменска област. Той е един от късметлиите, случил на много добри условия при сеитбата на рапицата и сега обхожда посевите си с надеждата да се сбъднат прогнозите му за високи добиви. И те ще бъдат такива, ако обаче предотврати разпукването на шушулките. Това може да стане с използването на прилепител. Повече за това мероприятие сме ви подготвили информация тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 19.05.-26.05.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.