1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Тече онлайн гласуване за ново лого на ЕС за биологични продукти

Тече онлайн гласуване за ново лого на ЕС за биологични продукти

Общо 3422 бъдещи дизайнери представиха своите новаторски предложения

Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони" на Европейската комисия приканва всички европейски граждани да гласуват от днес в заключителния етап на конкурса за лого на ЕС за биологични продукти. С новото лого се цели повишена защита на потребителите и популяризиране на биологичното земеделие. За разлика от сегашното лого, спечелилото конкурса лого ще бъде задължително за всички предварително пакетирани биологични продукти, произхождащи от 27-те държави-членки на ЕС и отговарящи на стандартите за етикетиране. Новото лого трябва да представя ЕС както в рамките на неговите граници, така и извън тях. То следва да е лесно за запомняне и да предизвиква асоциации с ЕС и биологичното земеделие, без да се използват каквито и да са думи или букви.

Европейската комисия покани за участие студенти по дизайн и изкуства от цяла Европа за решаване на тази трудна задача, като за целта обяви конкурс за лого на ЕС за биологични продукти, открит за предложения от април до юни 2009 г. Общо 3422 бъдещи дизайнери представиха своите новаторски предложения. След изтичане на срока за представяне на предложения, жури от международно известни личности премина към следващия етап от конкурса, като подбра за заключителния етап три проекта на лого.

Гласуването ще се осъществява онлайн на този адрес, където до 31 януари ще бъдат изложени трите проекта на лого, допуснати до заключителния етап.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.