1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Традиционни български продукти ще бъдат представени на „Salon International de L’agriculture” 2012 в Париж

Традиционни български продукти ще бъдат представени на „Salon International de L’agriculture” 2012 в Париж

На 25 февруари 2012 г. зам.-министър Светлана Боянова ще открие българския щанд на изложението

На 25 февруари 2012 г. зам.-министърът на земеделието и храните  Светлана Боянова  ще открие българския щанд на 49-тото Международно изложение „Salon International de L’agriculture” 2012 в Париж, Франция. Организатори на българското представяне са Министерството на земеделието и храните  и служба "Земеделие и храни" към посолството на Република България в Париж. Нашата експозиция на Салона ще бъде разположена на 100 кв. м. Изложението ще се проведе до 4 март.

Със собствени експонати на българския щанд ще се представят следните фирми:

„Катаржина Естейт” - вина. Избата разполага  със собствени лозови масиви. Подбраните сортове Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah, Mavrud, Malbec, Tempranillo, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc и Viognier са засадени и  съобразени с климатичните особености на региона и почвите. Получените международни награди, медали потвърждават високото качество на вината и налагането на името Катаржина Естейт на международната сцена.

„Бор Чвор”  ООД  - млечни продукти. БОР ЧВОР произвежда широк кръг продукти от краве и овче мляко, което е наложило фирмата като една от водещите компании на пазара на млечни продукти в България. Oт пресните млечни продукти асортиментът включва продуктовата група за традиционни български млека – кисело и прясно; плодови и кисели млека.

„Герада-ГМ” ООД мед и пчелни продукти. От 2001г. фирмата е сертифицирана като Bio производител от LACON Gmbh, Germany. Качеството на продуктите се контролира от ДВСК и немската лаборатория Intertek Food Services Gmbh. Фирмата предлага различни Bio пчелен мед като: Акация, Липов, Многоцветен, Слънчогледов, Кориандър, Горски и Пчелни пити. В продуктовата й гама са включени и хранителни добавки, които са уникална комбинация от пчелен мед, пчелен прашец, пчелно млечице и различни видове билкови екстракти.

«Рефан България» - Козметични продукти. Фирмата е специализирана в продукцията на козметични продукти на базата на натурални съставки /розова вода, натурални масла, йогурт и др./ Тя предлага също широка гама от парфюми, ръчно изработени сапуни, декоративни свещи и ароматерапевтични продукти за баня. Продуктите са произведени на основата на висококачествени натурални съставки, доставени от световно-известни производители.

С всяка изминала година българските вина получават признание сред все по-широк крък потребители както у нас, така и по света. Тази година родното винопрозводство ще бъде представено на специалния  бар на щанда и от марките:  Мидалидаре Естейт, Лайт Касъл, Тера Тангра, Кастра Руба, Вила Юстина, Мараш, Вила Винифера, Изба Рогошев  и  Видинска Гъмза. Когато слагаме на трапезата вино, добавяме и мезета, тази година те са осигурени от фирма  «Мероне» – млечни продукти и фирмите «Чех» и «Актуал» – месни и сурово пушени колбаси и деликатеси.

Една от визитните картички на българското селскостопанско производство е представено с лютеница и био конфитюри от фирма «Олинеза», конфитюр от рози, предоставени от фирма «Джем и Джем».

На щанда ще се представят и козметични продукти. Едни от традиционните производители, чиито артикули  са вече добре познати и търсени на пазара са фирмите  „Био Фреш” и „Зорница Къмпани”. Фирмите произвеждат и предлагат натурални продукти от Българската Розова долина като: Коледни ароматни свещи ароматизирани с етерични масла, украсени със сухи цветове, соли за вана, соли за баня с етерични масла на роза, лавандула, мента, натурални глицеринови сапуни и др.

България е известна със своите минерални извори и лечебните свойства на водата.  На изложението в Париж ще се представи минерална вода Девин - чиста планинска вода идваща от сърцето на Родопите. Бутилирането на водата се осъществява при изключително високи стандарти за качество според международните процедури и стандарти.  

Палитрата от традиционни български продукти ще бъде допълнена от богатата гама локуми с розова вода, разнообразни лакомства и бонбони на  Захарни заводи Горна Оряховица.

Предвиждат се промоции и дегустации пред гости и представители на медиите.  Музикален домакин на българския щанд ще бъдат певците и танцьорите от фолклорна формация „Български ритми-град София”, които ще радват и забавляват посетителите със своите изпълнения.

„Salon International de L’agriculture”  е едно от най-атрактивните и посещавани събития във френската столица, което се радва на голям интерес както от страна на широката публика, така и от специалистите в бранша. Контакти с изисканата френска аудитория и посетители от много други страни, правят проявата отлично място за маркетинг, представяне на нови продукти и установяване на трайни делови контакти с  бизнес-партньори от цял свят.

В официалната програма на Салона 2 март е определен за ден на България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.