1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. В София ще се състои тридневна изложба - базар на сертифицирани български биопроизводители

В София ще се състои тридневна изложба - базар на сертифицирани български биопроизводители

Изложението ще е отворено от 10,00 до 21,00 часа от 4 до 6 юни

На 4, 5 и 6 юни в градинката пред езерото Ариана в София ще се състои тридневна изложба - базар на сертифицирани български биопроизводители, съобщиха от МЗХ.

Те ще покажат продукцията си, а посетителите ще могат да се възползват от преференциални предложения и да опитат истински биохрани. Изложението ще е отворено от 10,00 до 21,00 часа от 4 до 6 юни. Събитието ще бъде открито от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

Паралелно с изложбата-базар ще се проведе и семинар за биопроизводители и журналисти на тема "Биопродуктите – чисти, качествени и здравословни с пълна гаранция за потребителите". Семинарът ще се състои на 5 юни от 10,00 до 13,30 часа в Гранд хотел "София". Зам.-министър д-р Цветан Димитров ще открие събитието в 10,00 часа.

Сред акцентите на семинара са теми, засягащи съдържанието на полезни и вредни вещества в биохраните и сравнението им с конвенционалните храни. Лекторите от България и чужбина ще представят последните данни, свързани с биопродуктите, как да четем етикетите и да разпознаваме биоментетата. Представители на различните контролни органи ще разкажат как биопродуктите се проверяват по цялата верига докато стигнат до клиентите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.