1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Всички кандидати със сключени договори по САПАРД за агроекология следва да подадат заявка за плащане

Всички кандидати със сключени договори по САПАРД за агроекология следва да подадат заявка за плащане

Проектите за агроекология по предприсъединителната програма са сключени за 5 годишен период

Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) напомня на всички кандидати със сключени договори по САПАРД за проекти за агроекология, че следва да подадат заявка за плащане за трета година. Припомняме, че проектите за агроекология по предприсъединителната програма са сключени за 5 годишен период, като съгласно акредитиране правила плащанията се извършват ежегодно след подаване на заявка спрямо датата на подписване на договорите.

Според разпоредбите на чл. 42, ал. 2 от Наредба № 113 от 17.10.2006 г. за условията за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за развитие на селскостопански дейности, целящи опазването на околната среда по САПАРД, заявка за плащане за съответната година от пет годишния период, се подава след изтичане на предходната. Това трябва да бъде направено от кандидатите в срок от 10 работни дни спрямо датата, на която е подписан договорът за финансово подпомагане по САПАРД.

Кандидатите със сключени договори за агроекология по предприсъединителната програма, които следва да подадат заявка за плащане за трета поредна година са общо 161. Субсидията по САПАРД, която предстои да бъде им бъде изплатена за 2010 г. е за над 1.6 млн. лв.

Отделните сектори, които се подпомагат по тази мярка на САПАРД са:

-    Биологично земеделие;
-    Отглеждане на животни от застрашени местни породи;
-    Управление на полуестествени местообитания;
-    Подкрепа на противоерозионни практики.

Всички сключени договори по Мярка "Развитие на селскостопански дейности, целящи опазването на околната среда" по САПАРД са подписани в последните дни на месеците август и септември. Държавен фонд „Земеделие” предварително уведомява кандидатите, че следва да подават своите заявки за плащане за трета година според датата на подписване на договорите им в Регионалните Разплащателна агенции на ДФЗ-РА.

Повече информация плащанията можете да намерите тук

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.