1. Начало
  2. Новини
  3. Екология
  4. Изложба "Влиянието на фермите за ценни кожи" в градинката пред "Кристал"

Изложба "Влиянието на фермите за ценни кожи" в градинката пред "Кристал"

На 19-ти август галерията на открито в градина "Кристал" ще покаже изложбата "Влиянието на фермите за ценни кожи".

Изложбата е подготвена от Национална гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи и ще представи "реалността и вредното влияние на кожухарската индустрия върху хората, животните и околната среда". Върху 28 платна ще могат да се видят изображения и фактологична информация, свързани с животновъдните обекти за ценни кожи у нас и в Европа.

Целта на организаторите е да се информират максимално много граждани за първопроизхода на меките и красиви пухчета, използвани в модната индустрия най-вече като декорации на дрехи и обувки. Изложбата ще обръща също внимание, че "освен ненужното страдание, насилие и смърт, което се причинява на над 100 милиона животни всяка година, индустрията за ценни кожи води до замърсяване, унищожаване на диви видове и е заплаха за здравето и нормалния живот на местните общности". 

Организаторите посочват: "Убиването на животни само заради кожата им няма оправдание в XXI век. Ние не сме принудени да живеем като предците и да се обличаме с животински кожи, за да не измръзнем през зимата. Можем да отхвърлим тези напълно ненужни системи на насилие, каквито са фермите за ценни кожи. Можем да се развиваме, да напредваме, да живеем по-устойчиво и по-етично, за да създадем по-справедливо общество."

"Влиянието на фермите за ценни кожи" ще остане в градина "Кристал" до 1-ви септември.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.