1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 1 000 метра бракониерски мрежи и риболовни уреди са иззети при проверки на водоеми

1 000 метра бракониерски мрежи и риболовни уреди са иззети при проверки на водоеми

Съставени са 3 акта за любителски риболов

1 000 метра бракониерски мрежи и риболовни уреди са иззети при проверки на водоеми от инспектори на ИАРА в страната. Инспектори на ИАРА Стара Загора са съставили и 4 акта на нарушители. Един акт за извършване на нерегламентиран стопански риболов и 3 акта за любителски риболов.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили проверки на водни обекти в региона. При извършен обход по суша и вода на пресевните на Павел Баня са открити и извадени от водата 150 метра бракониерски хрилни мрежи. Уловената в тях риба-каракуда е върната обратно във водата, а мрежите са иззети. Извършени са и проверки на язовир „Копринка“. При първата проверка в местността „Слънчев бряг“ са открити и извадени 31 броя капани за улов на бяла риба и сом. При втора проверка на водоема пак в местността „Слънчев бряг“ е заловен нарушител, извършващ нерегламентиран стопански риболов, посредством хрилни мрежи. На лицето е съставен акт, като от него са иззети 2 бр. мрежи с обща дължина 40 метра и една гумена лодка.  Уловената в тях 6 кг риба /2 кг костур, 1 кг уклей и 3 кг бяла риба/ е върната обратно във водоема. На язовир „Копринка“  инспекторите са извършили и проверка относно правилата за любителски риболов. Съставени са 3 акта на нарушители. 1 акт за извършване на любителски риболов с чепаре с 25 броя куки  и 2 акта на лица за извършване на любителски риболов без да притежават билет за това. От нарушителите са иззети 3 бр. въдици. От водоема са иззети още 15 броя цапала  и 11 броя капани за улов на хищна риба.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик са извършили две нощни проверки на язовир „Батак“. При първата проверка в участъка на водоема наречен “Баташки залив” са открити и извадени от водата 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 60 метра и големина на окото 30 мм. В местността “Кинаджийски залив” са намерени и 2 бр. комбайни с дължина около 300 метра. Риболовните уреди са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. При другата проверка в “Костандовски залив” е открита и извадена от водата бракониерска мрежа с дължина около 300 метра и големина на окото 80 мм. Уловената в нея риба-шаран и толстолоб, е освободена и върната обратно във водата. Мрежата е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Благоевград са извършили рутинна проверка на язовир „Стойковци“ съвместно с риболовци. Открити и извадени от водата са 3 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 150 метра бракониерски мрежи и с големина на окото между 8 и 10 см. Уловената в тях риба – сом и костур, е върната обратно във водата. Проверката е извършена със съдействието на отговорни риболовци в района на язовира. Съставен е Констативен протокол срещу неизвестен нарушител, а мрежите са иззети и са на съхранение в ИАРА Благоевград.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.