1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 1 750 метра бракониерски мрежи и незаконни риболовни уреди са иззели инспектори на ИАРА

1 750 метра бракониерски мрежи и незаконни риболовни уреди са иззели инспектори на ИАРА

До местността „Тополите” е намерена и извадена от водата 1 бр. съра с дължина 300 метра

1 750 метра бракониерски мрежи и незаконни риболовни уреди са иззели инспектори на ИАРА Стара Загора, Силистра и Кърджали при проверки по язовири.

На 8 срещу 9 септември 2014 година инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора, съвместно с доброволци от гр. Стара Загора са извършили нощна проверка по сигнал на язовир „Копринка“. При местностите „Паметника“ и „Блатото“ са извадени от водата бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 1300 метра, с различна големина на окото от 40 мм до 60 мм.  Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената  риба – около 25 кг от видовете каракуда, платика и шаран е върната обратно във водата.

По сигнал от тел.112 за бракониерски набези на язовир “Боблата”, община Тутракан, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра съвместно със служители на РУ “Полиция” гр. Тутракан са извършили проверка на място.  Открити в язовира са два броя бракониерски мрежи в работно положение с обща дължина 150 метра. Установен е улов на 15 кг. риба от вида толстолоб. Мрежите и рибата са иззети. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили нощна проверка по вода на язовир „Студен кладенец“. До местността „Тополите” е намерена и извадена от водата 1 бр. съра с дължина 300 метра. Тя е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.