1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 1000 метра бракониерски мрежи са иззети от водоеми

1000 метра бракониерски мрежи са иззети от водоеми

Снимка:

Инспектори на ИАРА Стара Загора, Сливен, Кърджали и Силистра са извършили проверки

Иззети са общо 1000 метра бракониерски мрежи от водоеми и 8 броя незаконни риболовни уреди – винтери от река Дунав при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загора, Сливен, Кърджали и Силистра.

Инспектори от отдели “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и Сливен съвместно с доброволци от гр. Нова Загора и гр. София, както и със съдействието на ЮДП гр. Сливен са извършили проверка на язовир „Жребчево“. При извършен обход по суша и вода в местностите „Конарско дере“, „Паметника“ и „Мантинелата“ са открити и извадени от водата общо 500 метра бракониерски мрежи, с големина на окото 60 мм. Те са иззети и в последствие унищожени. Уловената в мрежите 5 кг риба /каракуда/ е върната обратно във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител на нарушението.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили две проверки на язовир „Студен кладенец“. При едната проверка до местността на с. Островица е заловен нарушител, извършавщ риболов с 10 метра мрежа в работен режим. На лицето е съставен акт, съгласно Закона за рибарството и аквакултурлите. Другата проверка е била нощна и е извършена по вода. До местността на с. Соколско са намерени и извадени от водата 5 бр. Бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 500 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловеното малко количество риба /шаран/ е върнато обратно във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверка по река Дунав от с. Долно Ряхово до остров „Бръшлен“. Открити са 8 броя незаконни риболовни уреди – винтери в работно положение. Те са иззети и са на съхранение в склада на ИАРА Силистра. Съставени са констативни протокола срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.