1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 11 акта за нарушения на горското законодателство съставиха при внезапна проверка екипи на ИАГ и РДГ на територията на община Самоков

11 акта за нарушения на горското законодателство съставиха при внезапна проверка екипи на ИАГ и РДГ на територията на община Самоков

Екипите разкриха 17 нарушения на Закона за горите при инспекция на 55 обекта

Продължават засилените проверки на екипи на Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции за извършване на нерегламентирани дейности в горските територии с висока концентрация на нарушения в страната.

През вчерашния ден служители от Агенцията и регионални дирекции по горите - София, Благоевград, Пазарджик, Кюстендил и Смолян  извършиха внезапна проверка на територията на община Самоков. 

Екипите разкриха 17 нарушения на Закона за горите при инспекция на 55 обекта за съхранение и преработка на дървесина, три сечища и моторни превозни средства, транспортиращи дървесина. В един от складовете проверяващите са задържали 10 куб.м. немаркирана строителна дървесина. Дейността на обекта е спряна. Като най-често срещано нарушение в складовете за съхранение и преработка на дървесина, горските служители констатират неотговаряща на изискванията система за видеонаблюдение. В един от складовете е установена контролна горска марка, която е предадена на прокуратурата за установяване на собственика. 

За констатираните нарушения са започнати административно-наказателни производства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.