1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 13-то по ред национално състезание по „Горски многобой“

13-то по ред национално състезание по „Горски многобой“

Снимка:

Балчик. Тази година организатор на надпреварата беше Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна

36 ученици от девет професионални гимназии по горско стопанство в страната се включиха в традиционната надпревара в Националното състезание по „Горски многобой“, което се проведе на 10 и 11 май на територията на Държавно ловно стопанство - Балчик. Тази година организатор на надпреварата беше Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна, със съдействието на СИДП и ДЛС Балчик.   

IAG

Отлични резултати постигнаха: НПГГС "Христо Ботев", гр. Велинград, НПГГСД „Сава Младенов“ гр. Тетевен, ЛПГ – Берковица.  

В първата част учениците трябваше да пробягат маршрут с дължина два километра, като по него бяха разположени пунктове по отделните дисциплини - садене на фиданка, разпознаване на иглолистни и широколистни дървесни видове, дървесина, стъпки и следи на дивеч и птици, болести и вредители, спортен риболов и стрелба с пневматична пушка. Във втората част на надпреварата състезателите изпълняваха различни задачи свързани с дърводобива в горите.

IAG
IAG
IAG

Всеки един етап от състезанието беше оценяван от комисия с представители на ЛТУ, СИДП, ИАГ, ДЛС-Балчик, ЛРД и лицензирани изпитващи.

IAG
IAG

Агенцията по горите беше представлявана от инж. Йордан Палигоров, н-к отдел „Инвентаризация и планиране“ и инж. Димитър Витев, които поздравиха участниците в инициативата за добрите резултати и сериозното им отношение към обучението, което ще им гарантира добра реализация. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.