1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 145 ученика от град Кърджали бяха горски инспектори за един ден

145 ученика от град Кърджали бяха горски инспектори за един ден

Децата научиха какви са правилата за маркиране на насажденията предвидени за сеч

Общо 145 ученика от 4-ти до 6-ти клас от три училища в гр. Кърджали влязоха в ролята на горски инспектор за един ден. Инициативата, организирана от Регионална дирекция по горите (РДГ) – Кърджали, се проведе в четири обучения в СОУ „Отец Паисий”, СОУ „Св. Климент Охридски”, СОУ „Владимир Димитров - Майстора” и Обединен детски комплекс - гр. Кърджали.

С интерактивни игри инспектори от РДГ- Кърджали запознаха участниците с основните функции на горските инспектори, с работата на лесовъдите и ролята им за опазване на горите от пожари и бракониерство, за борбата с нарушителите и средствата, прилагани в тази насока. Учениците научиха какви са правилата за маркиране на насажденията, предвидени за сеч, какво представляват контролните горски марки и къде се поставят те.

Програмата на мероприятията включваше и викторина с въпроси за гората.  Бяха раздадени около 400 индивидуални награди на децата. Всеки участник получи  рекламни материали и информационни брошури за природните паркове, горските пожари и птиците в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.