1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 19 акта съставиха горски служители само за два дни на територията на област Ловеч

19 акта съставиха горски служители само за два дни на територията на област Ловеч

19 акта за административни нарушения съставиха горски служители през почивните дни. По време на специализираните проверки на територията на Държавно горско стопанство Лесидрен, област Ловеч, са установени и 10 нарушения в обекти по Закона за горите. Наложени са 2 акта за незаконна сеч, 4 акта за нарушение при събиране на липов цвят,  1 акт за дейност без разрешително за достъп в горска територия и 2 акта за съхранение на дървесина. Във входа на акцията са съставени и 9 констативни протокола, като са задържани 7 м3 дърва за огрев и 1 моторен трион.

Проверките се осъществиха под ръководството и с участието на ресорния заместник-министър на земеделието, храните и горите Атанас Добрев. Екипите на Изпълнителната агенция по горите, Министерството на вътрешните работи, РДГ Ловеч и ДГС Лесидрен провериха на 9 сечища за добив на дървесина, 14 превозни средства, транспортиращи дървен материал,  10 обекта по Закона за горите и 7 физически лица за съхранение на дървесина.

Заместник-министър Добрев определи акцията, като изключително успешна и добави, че проверките в горските територии ще продължат съвместно с МВР, Регионалните дирекции по горите и горските стопанства в цялата страна.

Припомняме, че по разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков в началото на месец юни стартираха засилени проверки, във връзка с наложената забрана за изсичане на гори в страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.