1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 190 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА Русе и Враца

190 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА Русе и Враца

Снимка:

Съставени са 12 акта на лица, извършващи любителски риболов

Иззети са 190 метра бракониерски мрежи и са съставени 12 акта на лица, извършващи любителски риболов по време на забрана при проверки на инспектори на ИАРА Русе и Враца.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверки по река Дунав в района на островите “Бръшлен”, “Грънчар” и “Дойчов остров”. Открити и извадени от водата са 2 бр. винтери, 4 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 190 метра и две мрежи от забранения тип „парашут“. Уловената в мрежите 12 кг риба (морунаш) е върната обратно във водата. Всички риболовни уреди са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили съвместно със служители на РУ Полиция Бяла Слатина проверка на язовир „Девец“ в землището на село Габаре, община Бяла Слатина. Там са хванати 4 лица, извършващи любителски риболов по време на забрана. На лицата са съставени 4 акта, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.  Инспекторите на ИАРА са извършили проверки и на язовирите „Девене“, и „Три Кладенци“. Там също са установени нарушители – 8 лица, извършващи риболов по време на забрана. На нарушителите са съставени 8 акта. Всички риболовни уреди са иззети и са на съхранение в склада на ИАРА Враца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.