1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 195 метра бракониерски риболовни уреди са иззети от инспектори на ИАРА Кърджали и Габрово

195 метра бракониерски риболовни уреди са иззети от инспектори на ИАРА Кърджали и Габрово

Снимка:

Съставени са и 16 акта на лица за нарушения на ЗРА

Иззети са общо 195 метра бракониерски риболовни уреди от инспектори на ИАРА Кърджали и Габрово при проверки на водоеми. Съставени са и 16 акта на лица за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите.

През почивните дни, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверки на язовирите “Студен кладенец”, “Кърджали” и река “Върбица”. На язовир “Студен кладенец” са намерени и извадени от водата бракониерска хрилна мрежа с дължина 15 метра и 2 бр. сари с обща дължина 150 метра. Уредите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили проверки в събота и неделя /14 и 15 юни 2014 г./ на река Росица и микроязовири в  региона. При проверките са съставени общо 10 акта за любителски риболов без билети, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. Инспекторите са извършили и нощна проверка по вода на язовир „Александър Стамболийски“. При обхода на водоема в местността “Сухото дере” е открит 1 бр. гирим в работно положение с приблизителна дължина 30 метра. Уловената риба /няколко екземпляра костур/ е върната обратно във водата. Уредът е иззет и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили планирана дневна и нощна акция на язовир „Розов кладенец“. На водоема са регистрирани няколко нарушения и са съставени общо 6 акта на лица, които извършват любителски риболов, посредством повече от разрешеният брой въдици, имат регистриран улов на маломерна риба /3 сома по 20 см/, извършват  риболов през тъмната част от денонощието, извършват любителски риболов без да притежават билет за такъв, както и възпрепятстване на проверка чрез агресивно поведение и отказ на едно от лицата да извади въдиците си от водата, и да ги предаде, с които действия се нарушават разпоредбите на ЗРА. От началото на месец юни до момента инспектори на ИАРА Стара Загора са съставили общо 12 акта за нарушения на разпоредбите на ЗРА.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.