1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 200 метра бракониерски мрежи са иззети от язовир "Николаевка"

200 метра бракониерски мрежи са иззети от язовир "Николаевка"

Уловената в мрежите 30 кг риба е освободена и върната във водата

Два екипа от инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Варна са извършили проверка по суша и вода на язовир "Николаевка", намиращ се край Суворово. При проверката инспекторите са открили и иззели от язовира 200 метра бракониерски мрежи, за които е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в мрежите 30 кг риба /шаран, толстолоб, таранка/ е освободена и върната във водата. На язовир "Николаевка" е съставен и акт на любител за риболов без билет.

Проверки на ИАРА са извършени на още два язовира в страната. По сигнал на граждани, на язовир "Огоста" открити и иззети 470 метра мрежи и 11 кг платика. В язовир "Иваново" инспекторите се натъкнали на 150 метра бракониерски мрежи. Там са съставени 3 акта са за извършване на риболов без билет и 3 акта за риболов чрез "търмъчене".

Вчера от Агенцията по рибарство и аквакултури конфискуваха 500 метра бракониерски мрежи в язовир „Цонево". Уловената в мрежите 50 кг риба бе освободена и върната във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.