1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 31 акта за нарушение на Закона за рибарство и аквакултури са съставени в Кюстендилска област

31 акта за нарушение на Закона за рибарство и аквакултури са съставени в Кюстендилска област

От началото на годината са издадени 1110 билета за любителски риболов

От началото на годината са съставени 31 акта за нарушение на Закона за рибарство и аквакултури в Кюстендилска област. Това съобщи Юрий Цеков, началник на отдел „Рибарство и контрол”, цитиран от Агенция "Фокус". Той заяви, че са съставени и 91 протокола за извършени проверки и иззети уреди за риболов – въдици и мрежи.

Юрий Цеков посочи, че инспекторите извършват редовни проверки не само около водоемите, но и в търговските обекти и пазарите, където се следи за произхода и срока на годност на продаваната риба. От началото на годината нарушения не са установени.

До момента са издадени 1110 билета за любителски риболов. От днес влиза в сила и забраната за улов на риба. Тя ще продължи до 3 юни. Юрий Цеков посочи, че по време на забраната в Кюстендил и региона има няколко водни обекта, в които е разрешен риболовът. Това са язовирът под село Самораново, водоемите под село Смочево, водоемите при село Паничарево и старият рудничен котлован при село Николичевци. По време на забраната за риболов ще бъдат извършвани проверки, като глобата за нарушение е от 500 до 1000 лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.