1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 400 метра бракониерски мрежи са иззети от язовири в страната

400 метра бракониерски мрежи са иззети от язовири в страната

Уловената риба е върната във водата

400 метра бракониерски мрежи са иззети от язовири при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загора и Разград, съобщиха от агенцията.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили проверка по подаден сигнал на тел. 112 за бракониерски набези на язовир „Копринка“. В местността „Симитлерски ръкав“ са открити и извадени от водата 2 броя бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 100 метра и с големина на окото 50 мм.  Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в тях 5 кг. риба /каракуда и платика/ е върната обратно във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Разград са извършили нощна проверка по по суша и вода на язовир “Бели Лом”. Там са забелязани лица, извършващи стопанки улов на риба и езерен рак. На инспекторите на ИАРА е оказано съдействие от служители на РУ „Полиция“ Лозница при опит да бъдат заловени нарушителите, но те са успели да избягат. От водата са извадени 3 бр. бракониерски хрилни мрежи тип „сетка“ с обща дължина 300 метра. Уловената в тях около 100 кг. риба /сребриста каракуда и червеноперка/ е върната във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.