1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 47 кубика незаконна дървесина са задържани при проверки

47 кубика незаконна дървесина са задържани при проверки

Провеждат се съвместни акции на служители на ИАГ, дирекция „Жандармерия“, РДГ и горски стопанства

Съвместни акции на служители на Изпълнителна агенция по горите, дирекция „Жандармерия“, регионални дирекции по горите и горски стопанства срещу нарушения на горското законодателство бяха проведени на територията на държавни горски стопанства Враца, Лесидрен и Ихтиман.   

В рамките на едно денонощие в землищата на гр. Бяла Слатина, с. Враняк и с. Габаре, Община Бяла Слатина, бяха задържани 5 моторни превозни средства и 17 пространствени куб. м. дървесина. Срещу нарушителите са образувани три досъдебни производства и две лица са задържани за 24 часа в РУП на МВР Бяла Слатина.

В землището на с. Кирчево, Община Угърчин, в регистрирани обекти за складиране преработка и търговия е установено наличие на немаркирана и без превозен билет дървесина. При последващите проверки от служителите на РДГ Ловеч, са установени  10 пространствени куб. м незаконна дървесина, нефункционираща система за видеонаблюдение и големи разлики между постъпилата и експедирана дървесина. Със заповед на директора на РДГ Ловеч, дейността и в двата обекта е преустановена и дървесината е задържана. За случая е сигнализирана Районна прокуратура Ловеч.

20 пространствени куб. м. дървесина, немаркирана и без превозен билет е задържана в землището на с. Веринско, община Ихтиман.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.