47 кубика незаконна дървесина са задържани при проверки

Провеждат се съвместни акции на служители на ИАГ, дирекция „Жандармерия“, РДГ и горски стопанства

Съвместни акции на служители на Изпълнителна агенция по горите, дирекция „Жандармерия“, регионални дирекции по горите и горски стопанства срещу нарушения на горското законодателство бяха проведени на територията на държавни горски стопанства Враца, Лесидрен и Ихтиман.   

В рамките на едно денонощие в землищата на гр. Бяла Слатина, с. Враняк и с. Габаре, Община Бяла Слатина, бяха задържани 5 моторни превозни средства и 17 пространствени куб. м. дървесина. Срещу нарушителите са образувани три досъдебни производства и две лица са задържани за 24 часа в РУП на МВР Бяла Слатина.

В землището на с. Кирчево, Община Угърчин, в регистрирани обекти за складиране преработка и търговия е установено наличие на немаркирана и без превозен билет дървесина. При последващите проверки от служителите на РДГ Ловеч, са установени  10 пространствени куб. м незаконна дървесина, нефункционираща система за видеонаблюдение и големи разлики между постъпилата и експедирана дървесина. Със заповед на директора на РДГ Ловеч, дейността и в двата обекта е преустановена и дървесината е задържана. За случая е сигнализирана Районна прокуратура Ловеч.

20 пространствени куб. м. дървесина, немаркирана и без превозен билет е задържана в землището на с. Веринско, община Ихтиман.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.