1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 520 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА при проверки по водоеми в страната

520 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА при проверки по водоеми в страната

Около 45 кг риба от вида каракуда, платика и сулка е върната незабавно във водата на язовир “Тича”

Общо 520 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА при проверки по водоеми в страната.

Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен под ръководството на Георги Михайлов, началник-отдел Регионален център “Рибарство и контрол” Североизточна България са извършили цялостна проверка по вода на язовир “Тича”. В хода на проверката в “Кьолменски ръкав” са открити 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 250 метра в работно положение, в района на “Сушилнята” /Ивановски ръкав/ са намерени други 2 бракониерски мрежи, също в работно положение с дължина 110 метра. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в тях около 45 кг риба от вида каракуда, платика и сулка е върната незабавно във водата.

По сигнал на тел. 112 за бракониерски набези на язовир “Съединение”, инспектори от ИАРА Търговище са извършили проверка. При обхода на водоема са открити и извадени от водата 160 метра мрежи. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. В мрежите не е имало улов.

Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверка по река Дунав в района на град Козлодуй. Проверени са 2 лица, извършващи стопански риболов, като не са констатирани нарушения по ЗРА. Извършена е проверка и на 6 лица, извършващи любителски риболов. Съставен е акт на едно лице, извършващо любителски риболов без билет. Уредите са иззети от нарушителя.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.