1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 550 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на водоеми в страната

550 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на водоеми в страната

Хванати са двама нарушители

При проверки на водоеми в страната, инспектори на ИАРА са иззели общо над 550 метра бракониерски мрежи и са хванали двама бракониери.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кюстендил са извършили проверка  на Кочериновските баластриери. При обхода са забелязали лице, в момента на поставяне и привеждане в работно положение на рибарска мрежа. Бракониерът е заловен и му е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително. От нарушителя са конфискувани една хрилна мрежа и една гумена лодка с гребло.

По подаден сигнал на тел. 112  за бракониерски набези на язовир “Кърджали”, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали съвместно със служители на РУ “Полиция” Кърджали и Ардино са извършили проверка на водоема. В Района на язовира в землището на с. Боровица, община Ардино е заловено лице, извършващо стопански риболов. На бракониера е съставен акт. От него е иззета 50 метра хрилна мрежа. Уловената в нея риба от вида костур е освободена и върната във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково по сигнал от риболовци са извършили проверка  на язовир “Тракиец”.  При обхода на водоема са открити и извадени от водата 10 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 500 метра. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената риба предимно каракуда и шаран с общо тегло 80 кг  е освободена и върната обратно във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.