1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 600 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА при проверки по водоеми

600 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА при проверки по водоеми

Снимка:

Съставени са два акта на нарушители за риболов без билет

Общо 600 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА при проверки по водоеми в страната.

Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Ловеч са извършили нощна проверка на язовир “Сопот”. При обхода на водоема са открити и извадени от водата 350 метра бракониерски мрежи. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Част от уловената в тях жива риба от вида кефал, морунаж, амур и шаран е освободена и върната във водата, а друга част около 10 кг е дарена на Троянския манастир в с. Орешак.

Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверка на язовир ”Студен кладенец”. При проверката са намерени и извадени от водата 2 бр. бракониерски хрилни мрежа с обща дължина 250 метра. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили проверки на обекти за търговия с риба в гр. Монтана и гр. Лом, като нарушения не са констатирани. Инспекторите са направили проверки и на Моминбродско блато, устието на река Лом, река Огоста, река Рибине и разливището под с. Горни Цибър, община Вълчедръм. В хода на проверката на река Огоста са проверени 5 лица, извършващи любителски риболов. Съставени са два акта на нарушители за риболов без билет и за извършване на улов на риба с маломерен мрежен уред. Риболовните уреди са конфискувани, а уловената риба – уклей, е върната във водите на реката.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.