1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 630 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА Ямбол и Русе

630 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА Ямбол и Русе

Снимка:

Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители

Общо 630 метра бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА Ямбол и Русе при проверки по водоеми.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Ямбол са извършили нощна проверка по вода на язовир ”Малко Шарково”. В района на “Горско-полянски” ръкав на водоема са открити и  извадени 3 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 300 метра. Уловената в тях 79 кг риба /сребриста каракуда – 56 кг; шаран – 18 кг; костур – 3 кг и речен кефал – 2 кг/ след претеглянето, е върната обратно в язовира. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по суша и вода на река Дунав от лодкостоянка “Стълпище” до лодкостоянка “Циганка”. В хода на проверката в защитена местност “Дойчов остров” са открити в работно положение 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 100 метра, а при остров “Батин” 4 бр. немаркирани риболовни мрежи с обща дължина 230 метра. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестен извършител. Риболовните уреди са иззети и в последствие унищожени чрез изгаряне. 

Инспекторите са извършили проверка и на 6 риболовни лодки, при което са съставени 3 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/ –  за риболов на бяла риба през размножителния период, тоест по време на забрана, за непопълнен риболовен дневник и за оказване на съпротива при извършване на проверка от страна на контролните органи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.