1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 630 проверки извършиха за седмица горските стражари към СИДП

630 проверки извършиха за седмица горските стражари към СИДП

Инспектирани са 139 обекта за добив на дървесина

630 проверки извършиха в рамките на седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие. Инспектирани са 139 обекта за добив на дървесина, 160 превозни средства, 249 ловци, 73 физически лица и др. Съставени са 37 акта и 23 констативни протокола по Закона за горите, като са задържани общо 18,08 куб. м незаконно добита дървесина.

Две каруци и два коня са конфискувани при проверки в обхвата на ДГС „Варна”. Служителите на горското стопанство са съставили 16 акта и 8 констативни протокола за незаконната сеч на общо 5,2 куб. м дърва за огрев. При обход на територията на ДЛС „Шерба” са задържани 3 куб. м дърва за огрев. На нарушителите са съставени шест акта и три констативни протокола.

През изминалата седмица служители на ДЛС „Балчик” са конфискували 6,98 куб. м дърва за огрев, за които са съставени два акта и два констативни протокола по Закона за горите. Един акт е съставен при проверки на ловните дружинки в района. 1,5 куб. м дърва за огрев и моторен трион са задържани от мобилните контролни екипи към ДГС „Генерал Тошево”. За установените нарушения са съставени четири акта и шест констативни протокола. Две каруци и 1,4 куб. м незаконно добита дървесина са конфискувани в обхвата на ДГС „Нови Пазар”. За нарушенията са съставени четири акта и един констативен протокол. По два акта отчитат от горските стопанства в Провадия, Смядово и Тервел, а служителите на ДГС „Добрич” са съставили два констативни протокла по Закона за горите.

 

 

 

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.