1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 720 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на инспектори на ИАРА Габрово, Русе и Враца

720 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на инспектори на ИАРА Габрово, Русе и Враца

Снимка:

Съставени са и протоколи срещу неизвестни нарушители

Иззети са общо 720 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Габрово, Русе и Враца.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили проверка по вода на язовир „Александър Стамболийски“. В района на местността “Младенски залив” е открита една бракониерска мрежа в работно положение с приблизителна дължина 50 метра. Уловената в нея 5 кг риба от различни видове е върната обратно във водата. Мрежата е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Инспекторите са извършили и проверки по река Росица. Там са съставени 2 акта на нарушители за улов на забранени към момента видове риби.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по река Дунав в района на гр. Мартен. В резултат са открити и конфискувани с протокол срещу неизвестен извършител 7 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 520 метра и един винтер. Уловената в мрежите риба е върната обратно във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по река Дунав в района на град Козлодуй и гр. Оряхово. Между р.км 684 и р.км 685 са намерени и извадени от водата 3 броя бракониерски мрежи с обща дължина 150 метра. Съставен е протокол срещу неизвестен нарушител. Иззетите уреди са на съхранение в ИАРА Враца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.