1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 750 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната

750 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната

Снимка:

Съставени са и 5 акта на нарушители

Иззети са общо 750 метра бракониерски мрежи и други риболовни уреди  при проверки на инспектори на ИАРА  по водоеми в страната през почивните дни. Съставени са и 5 акта на нарушители, като четири от актовете са за улов на риба по време на забрана и през тъмната част на денонощието, а петият акт е за нерегламентиран превоз на риба.

По сигнали, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен са извършили проверка на язовир „Тича“. В района на с. Ловец са открити във работно положение 2 бр. бракониерски мрежи тип „уклейници“ с обща дължина 200 метра и една бракониерска хрилна мрежа с дължина 100 метра. Всички риболовни уреди са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверка по вода на баластриерата на с. Писарово. Във водата са открити 2 бр. герими с обща дължина от 200 метра с по 50 бр. куки на всеки един. Риболовните уреди са извадени и са конфискувани с констативен протокол срещу неизвестен извършител.

По сигнал, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково съвместно със служители на ПГС гр. Сливен са извършили проверка на язовир „Орешец“. Там са хванати три лица, извършващи риболов в тъмната част на денонощието. На нарушителите са съставени 3 акта, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили нощни проверки на езеро Дуранкулак. Открити и извадени от водата са 200 метра бракониерски мрежи и един парагад с дължина 50 метра. Уредите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите са заловили лице, извършващо улов на риба по време на забрана и без да притежава риболовен билет. На нарушителят е съставен акт. Инспекторите на ИАРА Добрич са заловили и лице, извършващо нерегламентиран превоз на риба без съответните разрешителни. На нарушителя е съставен акт. Превозваната 7,800 кг риба – сом е конфискувана и в последствие дарена на Социален патронаж гр. Шабла.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик съвместно с представители на сдружение на любители-риболовци гр. Пазарджик са извършили проверка на язовир „Батак“. Обходени са всички заливи и централното огледало на язовира, със сонари и чрез дарачене. Не са открити бракониерски мрежи и други нарушения по ЗРА.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.