1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 850 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки от инспектори на ИАРА

850 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки от инспектори на ИАРА

Снимка:

Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители

Иззети са общо 850 метра бракониерски мрежи от инспектори на ИАРА Кърджали, Габрово и Враца при проверки по водоеми.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили нощна проверка в събота /8.03./ на язовир „Студен Кладенец“. Открити и извадени от водоема са 5 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 500 метра. Уловената в тях риба – распер, е върната обратно във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили нощна проверка на язовир „Александър Стамболийски“. При обхода на водоема в местността “Крушевски залив” са открити заложени в работно положение 4 броя бракониерски хрилни мрежи с приблизителна дължина 100 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по река Дунав в района на град Козлодуй. На р. км 699 са намерени и извадени от водата 5 броя немаркирани риболовни мрежи с обща дължина 250 метра. Уловената в тях около 7 кг риба /скобар, платика и морунаш/ е върната обратно във водата. Бракониерските мрежи са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.