1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 880 метра бракониерски мрежи са иззети от язовири при проверки на инспектори на ИАРА

880 метра бракониерски мрежи са иззети от язовири при проверки на инспектори на ИАРА

Съставени са и 3 акта на нарушителите

Общо 880 метра бракониерски мрежи са иззети от язовири при проверки на инспектори на ИАРА. Съставени са и 3 акта на нарушители на Закона за рибарството и аквакултурите.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили нощна проверка на язовир „Жребчево“. В местността „Лавандулата” са открити и извадени от водата бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 400 метра. Уловената 6 кг. риба (4 кг. каракуда и 2 кг. платика) е върната обратно във водоема. Мрежите  са унищожени и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен са извършили нощна проверка по суша и вода на язовир “Тича“. В района на „Винпромски остров“ са открити поставени в работно положение 6 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 480 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.Уловената в тях 16 кг. риба (8 кг. каракуда, 5 кг. платика и 3 кг. сулка) е върната във водата. В района на с.Тушовица е открит  един парагад с 30 бр. куки, поставен в работно положение от неизвестен извършител. Той също е конфискуван.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили проверка на язовир „Огоста“. Там са съставени 3 акта на риболовци, извършващи любителски риболов без да притежават необходимите за целта билети. Риболовните уреди на нарушителите са иззети.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.