1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 900 метра бракониерски мрежи са иззели инспектори на ИАРА

900 метра бракониерски мрежи са иззели инспектори на ИАРА

Съставени са 13 акта на нарушители при проверки на водоеми в страната

В рамките на два дни, инспектори на ИАРА са иззели общо 900 метра бракониерски мрежи и са съставили 13 акта на нарушители при проверки по реки и вътрешни водоеми в страната.  5 от актовете са за извършване на стопански риболов без разрешително, един за нерегламентиран превоз на риба, един за продажба на риба и 6 за любителски риболов без билет и с повече въдици.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик и Смолян са извършили съвместна проверка по суша и вода на язовир “Доспат”. При проверката са съставени 3 акта на нарушители, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. В местността “Крушата”, контролните органи са открили и извадили от водата 3 броя бракониерски мрежи с обща дължина около 400 метра. Уловената в тях риба – каракуда, червеноперка, костур и морунаж, е освободена от мрежите и е дарена на Детска целодневна градина “Слънце” гр. Доспат.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана съвместно със служител на РУ “Полиция”  са извършили проверки за нерегламентиран превоз на риба в района на язовирната стена на язовир “Огоста” е спрян за проверка лек автомобил марка “Вартбург”. Установен е нерегламентиран превоз на риба. На водача на автомобила е съставен акт за превоз на риба в неспециализирано превозно средство. От него са конфискувани 4 бр. хрилни мрежи с обща дължина 200 метра, една гумена лодка с 2 гребла и 5 кг риба – уклей, която в последствие е върната обратно в язовира.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по река Янтра. Там е заловено лице, извършващо стопански риболов без разрешително. На нарушителя е съставен акт за това, както и за осуетяване на проверка. На бента на река Янтра в землището на с. Долна Студена е заловено и лице, извършващо риболов с мрежен уред тип “парашут”. На нарушителя е съставен акт.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.