1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Агресия срещу горски служител по време на среднощна гонка в община Червен бряг

Агресия срещу горски служител по време на среднощна гонка в община Червен бряг

Снимка:

Нарушителите са задържани

Агресия срещу горски инспектор от Регионална дирекция по горите - Ловеч упражнили нарушители по време на среднощна гонка в землището на с. Горник, община Червен бряг. Екшънът се разиграл след 19 часа, през вчерашния ден по време на съвместна акция на Регионална дирекция по горите - Ловеч, РДГ София и РДГ Берковица на територията на община Червен бряг. Горските служители установили на място група от повече от 10 нарушители по време на транспорт на дървесина. При появата на екипите, част от лицата се опитали да избягат. В опита си да ги спрат един от горските служители е ударен в гърба. Със съдействието на органите на МВР нарушителите са задържани и срещу тях са образувани бързи производства. 

Задържани са две моторни превозни средства и шест каруци, натоварени с незаконна дървесина и пет бензиномоторни триона. Предстои съставяне на актове за установените нарушения по Закона за горите. 

Повече от 60 акта за нарушения на Закона за горите са съставени от трите регионални дирекции по горите – София, Берковица и Ловеч за последната седмица на септември. Те са в резултат на направените почти 1000 проверки на обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци. Задържаната дървесина е в размер на 160 пр. куб. м. Задържани са 11 товарни автомобила превозващи дървесина, 7 каруци, 5 моторни триона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.