1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. България е домакин на Годишната конференция на Съюза на европейските лесовъди

България е домакин на Годишната конференция на Съюза на европейските лесовъди

Гостите ще се запознаят с културните и природни забележителности на Природен парк Странджа

Форумът, който се провежда за 18-ти път, беше открит вчера в гр. Несебър и продължава до 12 октомври 2014 г. За втори път през последните десетилетия България е домакин на традиционната европейска проява. Доц. Георги Костов - зам.-министър на МЗХ и инж. Тони Кръстев – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите, откриха срещата с презентации за историята и традициите на българското горско и ловно стопанство.

Днес програмата на годишната конференция на Съюза на европейските лесовъди включва семинар на тема „Устойчиво управление и стопанисване на горите при различни видове  собственост“. Лесовъди от Франция, Германия, Полша и други европейски страни ще споделят своя опит при управлението на горите, а от българска страна ще бъде представен националният опит в устойчивото управление и стопанисване на държавните, общинските и частните гори.

Европейските гости ще имат възможност да се насладят на богатото културно и историческо наследство на Несебър и региона. В рамките на срещата, един ден е посветен на запознаване със съществуващите дендрариуми, защитени територии, културни и природни забележителности в границите на Природен парк „Странджа”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.