1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Близо 200 горски служители участват в гасене на пожари в страната

Близо 200 горски служители участват в гасене на пожари в страната

6000 дка гори са засегнати от пожара в област Свиленград

Около 6000 дка смесена гора е засегната от пожара в област Свиленград, който гори през последното денонощие в района на Сакар планина. В борбата с огъня са се включили служители от държавните горски стопанства от Свиленград, Тополовград, Средец, Долно Ябълково и Твърдица, както и 10 високопроходими пожарни автомобила. Действията по пълното потушаване продължават и към момента съвместно с екипите на Пожарна безопасност и защита на населението. Пламъците са обхванали още сухи треви и храсти, с които общата засегната територия е близо 10 000 дка. Лесотехническите и селскостопански дейности в района са забранени заради продължаващите пожари.

Близо 200 горски служители участват в гасене на пожари в страната през последното денонощие. Те са се включили в борбата с огнената стихия, както в област Свиленград, така и в Бургас.

В последните 24 часа продължават действията по потушаването на пожара в района на с. Кубадин, който е изгорил над 200 дка гора. На терен са били служители от държавните горски стопанска Средец, Айтос и Елхово, на държавно ловно стопанското Тунджа и Югоизточно държавно предприятие - гр. Сливен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.