1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Близо половин тон незаконно уловена риба иззеха габровски полицаи

Близо половин тон незаконно уловена риба иззеха габровски полицаи

Извършителите са задържани за срок до 24 часа

Габровски полицаи иззеха близо половин тон незаконно уловена риба, съобщиха от пресцентъра на МВР. Специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с бракониерство, е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР - Габрово, съвместно с представители на Северното централно държавно предприятие и Регионалната дирекция на горите – Велико Търново.

В хода на акцията, в района на язовир „Христо Смирненски” край Габрово, са задържани Н.Д. на 36 години и И.К. на 36 години. Габровците са арестувани в ранните часове на деня в местността „Струговете”, докато товарели уловената с хрилни мрежи риба в лек автомобил „Дайхацу Фероза”.

Уловът надвишавал значително определените за любителски риболов количества. Иззети са 425 кг толстолоб, 4 кг шаран, 10 кг сом, 18 кг каракуда, 5 кг бяла риба, както и 800 м хрилни мрежи, надуваема лодка и екипировка.

Извършителите са задържани за срок до 24 часа. Двамата вече са осъждани за същото престъпление, а И.К. е извършил деянието в рамките на 4-годишния изпитателен срок на наложеното му през 2011 г. наказание „лишаване от свобода за срок от 1 година”. Той има и ограничение „лишаване от право да извършва стопански и любителски риболов”. По случая е започнато досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура – Габрово.

Иззетата риба се съхранява съобразно санитарните изисквания и предстои да бъде дарена на социални домове.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.