1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Бракониери са потрошили служебния автомобил на инспектори на ИАРА Стара Загора

Бракониери са потрошили служебния автомобил на инспектори на ИАРА Стара Загора

С разследването на случая са се заели служители на полицията

По сигнал в 22.30 ч. снощи за бракониерски набези на язовир „Копринка“, инспектори от отдели “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили проверка на водоема. В района на устието на язовир „Копринка“, контролните органи откриват и изваждат 1 500 метра бракониерски мрежи, съобщиха от пресцентъра на ИАРА.

300 метра от мрежите са с големина на окото 50 мм, други 300 метра са били с размер на окото 80 мм, а останалите 900 метра мрежи с големина на окото 60 мм. Уловената в тях 41 кг риба /15 кг каракуда, 10 кг шаран, 5 кг платика, 5 кг морунаш, 3 кг сом и 3 кг бяла риба/ е върната обратно във водата.

При излизане на брега, инспекторите чуват шум и осветяват мястото, като в далечината виждат силуети на хора, които бягат. В последствие установяват поражения по служебния автомобил на ИАРА Стара Загора. Гумите на автомобила са били наръгани със шило, всички дръжки на вратите са били изкъртени, чистачките, страничните огледала и антената са били счупени. На място са извикани служители на „Полицията“, които са се заели с разследване на случая.

Мрежите са конфискувани от ИАРА Стара Загора и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.