1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Д-р инж. Анна Петракиева е „Лесовъд на годината”

Д-р инж. Анна Петракиева е „Лесовъд на годината”

Тази година обичайният дневен ред и на традиционното връчване на награди на отличените лесовъди и служители по контрола беше променен

Зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите - инж. Мирослав Маринов и проф. д-р Иван Палигоров, председател на Съюза на лесовъдите в България наградиха носителите на традиционните отличия на Съюза на лесовъдите и Изпълнителна агенция по горите: "Лесовъд на годината" и "Служител по контрола" за 2019 г. 

Тази година обичайният дневен ред и на традиционното връчване на награди на отличените лесовъди и служители по контрола беше променен. Традицията обаче  продължи и въпреки, че не се проведе тържествена церемония пред лесовъдската колегия, носители на наградите на Съюза на лесовъдите и Изпълнителна агенция по горите бяха определени. Днес, те получиха своите отличия: грамоти от името министъра на земеделието, храните и горите г-жа Десислава Танева, грамоти и плакети на Изпълнителна агенция по горите и Съюза на лесовъдите в България по време на официална церемония в сградата на МЗХГ, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Призът „Лесовъд на годината“ получи д-р инж. Анна Петракиева - директор на ДПП "Витоша". Високата оценка е присъдена за професионалното отношение и новаторски идеи в работата с подрастващите и широката общественост в страната. Нейни подгласници са инж. Евгения Христова - директор на ДГС Мездра,

Еvgenia
инж. Исмаил Моллов - директор на ДЛС Дикчан - с. Сатовча,
Molov
инж. Емил Войводов - директор на ДГС Ардино
voivodov
Награда за „За цялостен лесовъдски принос” се присъжда на инж. Симеон Ефремов – директор на ДГС Сандански -  ЮЗДП - Благоевград.
ИАГ

Награда „За значителен принос за популяризиране и повишаване на имиджа на лесовъдската професия“ се присъжда на доц. д-р инж. Янчо Найденов. Трима горски инспектори се откроиха сред номинациите за “Служител по контрола върху дейностите по опазване на горските територии”. С първо място е отличен Красимир Кайряков – горски инспектор от РДГ Берковица, второ място – Благой Ташков – РДГ Пловдив, 3-то място  – Цветелин  Павлов от РДГ Ловеч.

IAG

Красимир Кайряков

IAG

Благой Ташков

IAG

Цветелин Павлов

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.