1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Дървосекачи от цялата страна мериха сили в прецизно и бързо рязане на дървени трупи

Дървосекачи от цялата страна мериха сили в прецизно и бързо рязане на дървени трупи

Надпреварата мотивира и усъвършенства качествата на участниците

Второто издание на националното състезание за дървосекачи „Най-добър секач”, се проведе на 13 и 14 юли 2017 г. на територията на ТП ДГС Селище. 

„Приветствам организаторите, като ги поздравявам за усилията, които са положили и тази година форумът да бъде едно отлично организирано съвременно средище за повишаване майсторството, знанията и уменията на дървосекачите в ежедневната им работа“, каза инж. Йордан Палигоров, в приветствено слово от името на Изпълнителна агенция по горите.  „Провеждането на състезанието е и израз на отношение към родната природа, към усилията за нейното устойчиво стопанисване. Надявам се второто издание да възроди традицията за организирането на ежегодна надпревара, защото всяко популяризиране на дейностите в горския сектор е стъпка за изграждане на позитивен имидж на професиите, свързани с гората“, се казва още в поздравителния адрес. 

Надпреварата мотивира и усъвършенства качествата на участниците и е свидетелство за високото ниво на използваната техника, категорични са професионалистите. Първото място журито присъди на Иван Каменов от УОГС Петрохан, втори е Ибрахим Мандраджи от УОГС Юндола и трети е Яшар Ворухов от ЮЗДП Благоевград.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.