1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Дендрологичната пътека грейна с нови табели

Дендрологичната пътека грейна с нови табели

Изработката на указателните знаци е по проект „Зелена академия“ на фондация „Подобри“

Нови табели с QR кодове поставиха по дендрологичната пътека младежи от Шумен. Заедно със служители на ПП „Шуменско плато“ бяха подменени съществуващите табели по тематичния маршрут, който е създаден за да запознава посетителите с най-разпространените дървесни видове в парка и преминава от лесопарк „Кьошковете“, покрай пещера „Русалка“ до местността „Хан Крумови порти“. Изработката на указателните знаци е по проект „Зелена академия“ на фондация „Подобри“ като в оформянето на дизайна са участвали и единадесетокласници от СУ „П.Волов“, а в поставянето се включиха ученици от „Младежки съвет“ – Шумен. Кодовете на табелите водят към различни сайтове, където може да се прочете подробна информация за съответния вид, а дизайна представя как изглеждат листата и плодовете.

pateki-shumen

Дендрологичният маршрут е „осиновен“  от младежите и днес те почистиха и отпадъците по пътеката. Силно пресечения терен не уплаши младите природозащитници, които успяха да съберат изхвърлените боклуци. На две от местата за почивка – заслон „Бигора“ и в местността „Операта“, бяха поставени интересни табели, призоваващи към недопускане на замърсяване.

Служителите от парка подариха сувенири и книги на дизайнерите, а на участниците в акцията предстои да бъде направен подарък-изненада.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.