1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Депутати от левицата обявиха, че ще дадат министър Найденов на прокуратурата

Депутати от левицата обявиха, че ще дадат министър Найденов на прокуратурата

Снимка:

Според Корнелия Нинова той умишлено увеличава цената на дървесината

В Народното събрание депутати от БСП обявиха, че ще дадат земеделския министър Мирослав Найденов на прокуратурата. Според депутата от левицата Корнелия Нинова, той умишлено увеличава цената на дървесината. Тя обясни, че това щяло да се случи заради намерението, записаният текст в наредбата, която влезе в сила от 6 януари, 42 на сто от дървесината в страната да се търгува чрез стоковата борса. Това беше причината за недоволството и на представители на дърводобивния бранш, заради което се е състояла и вчерашната среща, пише "Дневник".

Според Нинова министърът е нарушил Закона за стоковите борси и тържища по начина, по който са избрани фирмите да продават на стоковата борса.

"Искаме проверка извършено ли е престъпление по начина, по който са избрани шестте фирми, които да търгуват дървата на стоковата борса, за част от които имаме съмнение, че са приближени до ръководството на борсата и до властта", обяви Нинова в парламента.

Спорната наредба беше приета през декември и влезе в сила от 6 януари. Според нея 42% от едрата строителна и технологична дървесина трябва да се продава през Софийската стокова борса. Мотивите са, че това ще доведе до изсветляване на сектора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.