1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ДФЗ финансира развитието на Местна инициативна рибарска група в Западните Родопи

ДФЗ финансира развитието на Местна инициативна рибарска група в Западните Родопи

Снимка:

Финансовата помощ е в размер на близо 50 хил. лв.

Държавен фонд „Земеделие” плати близо 50 хил. лв. по програма „Рибарство”, съобщиха от фонда. Безвъзмездната финансова помощ е изплатена на първата заявка за експертна помощ по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР).

Субсидията е за изграждане на капацитет при разработването на стратегия за развитие на Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Високи западни Родопи: Батак–Девин – Доспат” с водещ партньор община Доспат.

Рибарската група получи помощ и за дейностите по организиране на информационни семинари, кампании и срещи за изпълнението и прилагането на Приоритетна ос № 4 „Устойчиво развитие на рибарските области” от ОПРСР. Подпомогнати бяха още дейностите по информиране на местното население за цялостния процес – от създаването на групата до разработването и прилагането на местната стратегия за развитие на МИРГ. Субсидията за експертна помощ е в размер на 49 784 лв.

Мярката се финансирана от Европейския фонд за рибарство (ЕФР). Безвъзмездната помощ е до 100% от размера на изчислените премии. От тях 75% са европейски средства, 25% - национално доплащане от държавния бюджет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.