1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ДФЗ изплати над 1,4 млн. лева по проект за модернизация на рибопроизводството

ДФЗ изплати над 1,4 млн. лева по проект за модернизация на рибопроизводството

Снимка:

Средствата получи бенефициент по мярка 2.1

Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) изплати проект за модернизация на рибопроизводството за над 1,4 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на Фонда. Средствата получи бенефициент по мярка 2.1 „Производствени инвестиции в аквакултурата” от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР).

Досега на кандидата бяха изплатени авансово 280 000 лв. и още 955 700 лв. като междинно плащане. С окончателното плащане в размер на 165 292 лв. субсидията достигна 1 400 992 лв. Одобрените инвестиционни разходи на проекта за увеличаване и модернизация на рибопроизводството са 2 334 991,85 лв.

Инвестицията е реализирана в два от рибовъдните обекта на бенефициента. В „Сини ханчета” край с. Хвойна е купена „Система за обогатяване на водата с кислород” и е изградена малка водноелектрическа централа МВЕЦ. На „Садков обект – Въча”, който се намира на около 12 км южно от стената на язовир "Въча", бенефициентът е увеличил производствения си капацитет, изграждайки „Садкова инсталация за отглеждане на риба”.

Мярка 2.1 е инвестиционна и се финансира от Европейския фонд за рибарство (ЕФР). Безвъзмездната финансова помощ покрива до 60% от размера на одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, от които 75% са европейски средства и 25% доплащане от държавния бюджет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.