1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Димитър Греков: Важно е да оставим след нас природата такава, каквато е била

Димитър Греков: Важно е да оставим след нас природата такава, каквато е била

Снимка:

Горското стопанство в Царево чества 100-годишнината от създаването си

„Засаждането на чинар днес е символ на идните векове, през които вярвам, че ще пребъде Държавно горско стопанство Царево. Важно е да оставим след нас природата такава, каквато е била.” Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на честването на 100-годишнината от създаването на Горско стопанство Царево. Министър Греков заедно със заместник-министрите Бюрхан Абазов и д-р инж. Валентина Маринова участваха в засаждането на чинарова фиданка в двора на СОУ „Никола Вапцаров” в град Царево.

По време на празника министър Греков и директорът на ДГС Царево инж. Петко Арнаудов откриха паметна плоча „100 години Горско стопанство Царево”.

„Оценявам високо Вашата работа и целенасочените Ви усилия за стопанисване на горите и дивеча, тяхното опазване като ценен дар за идните поколения. Традицията е съхранена и доказателство за това са всички професионалисти, които са работили в това стопанство като директори, служители, лесничеи и нека бъдните поколения да опазят и съхранят постигнатото и занапред”, заяви министър Греков пред екипа на ДГС-Царево. Заедно работим, за да осигурим провеждането на последователна и добре координирана горска политика и да създадем необходимите условия за гарантиране и подобряване на устойчивото управление на горския сектор, подчерта още той.

Министър Греков заедно със своите заместници присъства на тържествено събрание и концерт „100 години горско стопанство Царево”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.