1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Директорът на ИАРА Майдън Сакаджиев ще участва в работната група на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море

Директорът на ИАРА Майдън Сакаджиев ще участва в работната група на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море

Снимка:

Срещата ще се проведе в периода 18-21 февруари 2014 г. в Истанбул, Турция

Изпълнителният директор на ИАРА г-н Майдън Сакаджиев и вторият секретар към постоянното представителство на България в Брюксел г-н Константин Петров ще вземат участие в работната група на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море, която ще се проведе в периода 18-21 февруари 2014 г. в Истанбул, Турция.

По време на работната група ще се обсъдят изменението на Споразумението за Генералната комисия по рибарство за Средиземно море /ГКРСМ/, правилника за дейността и финансовите правила.

България е страна по Споразумението за създаването на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море /ГКРСМ/. Основна цел на организацията е подпомагане развитието, съхранението, рационалното управление и използване на живите морски ресурси на Средиземно и Черно море. Страната ни членува ефективно в организацията и има възможност да реализира произтичащите от това функции, като участие в научни и технически проекти, форуми, семинари и обмен на информация, както и да упражнява правото си на глас при вземането на решения на сесиите на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море, след предварително съгласуване с Европейската комисия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.