1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Директорът на ИАРА Янчо Янев ще открие в Каварна реализиран проект по Оперативна програма “Рибарство“

Директорът на ИАРА Янчо Янев ще открие в Каварна реализиран проект по Оперативна програма “Рибарство“

С реализацията на проекта е извършено благоустройство и паркоустройство на връзката между гр. Каварна и морето

Директорът на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури г-н Янчо Янев ще участва в официалната церемония по откриване на изпълнен проект по ОП „Рибарство“ 2007 – 2013 г. в Каварна на 5 септември 2014 г. /петък/ от 16.00 ч. в Морската зона на града.

Проектът „ПОДОБРЯВАНЕ НА ИНФРАСТРУКТУРАТА, ОСИГУРЯВАЩА ДОСТЪП ДО КРАЙБРЕЖНАТА ЗОНА НА ГРАД КАВАРНА” е на община Каварна по мярка 1.4. „Подкрепа за инфраструктура и услуги, свързани с малките рибарски стопанства и туризма, в полза на малки рибарски общности” от МСР на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик”.

Основни цели на проекта са:

- Да допринесе за повишаване качеството на средата за обитаване и качеството на живота, както на рибарските общности, така и на населението в рибарската област.

- Да се подобри физическата среда на град Каварна като предпоставка за устойчиво социално-икономическо развитие и повишаване качеството на живот.

Максимално одобрената обща стойност на проекта е 196 612,50 лв., като срокът за реализацията му е бил 10 месеца.

С реализацията на проекта е извършено благоустройство и паркоустройство на връзката между гр. Каварна и морето, а именно трасето по ул. „Черноморска”, част от крайбрежната зона и буната. С изпълнението му е постигнато повишаване привлекателността на Каварна чрез подобрена инфраструктура, осигурен е достъп до крайбрежната зона, създадени са повече възможности за отдих и туризъм, както и условия за намаляване рискът от пътно-транспортни произшествия в града.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.