1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Дирекция „Морско дело и рибарство” на МЗХ ще бъде Управляващ орган по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Дирекция „Морско дело и рибарство” на МЗХ ще бъде Управляващ орган по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Междинни звена по програмата ще бъдат ИАРА и ДФЗ-РА

Правителството определи дирекция „Морско дело и рибарство” на Министерството на земеделието и храните за Управляващ орган по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Това стана с промяна в РМС 792/2013 за определяне на органи, отговорни за управлението, контрола, координацията и одита на Европейските структурни и инвестиционни фондове и други инструменти и инициативи на Европейския съюз през новия програмен период.

Междинни звена по програмата ще бъдат Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция.

Предложените изменения създават условия за адекватно функциониране на системата за управление и контрол по Програмата за морско дело и рибарство и за осъществяване на плавен преход между двата програмни периода.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.