1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ДПП „Рилски манастир“ представи резултати по трансграничен проект

ДПП „Рилски манастир“ представи резултати по трансграничен проект

Бяха оповестени резултатите от проведения практически семинар за развитие на екологичен и устойчив туризъм

Вчера в голямата зала на Община Рила се проведе финална пресконференция за представяне на извършените дейности и постигнатите резултати по проект „Природа за хората и хора за природата”  по Програма  за трансгранично сътрудничество по ИПП България - Бивша Югославска Република Македония. Водеща организация по проекта е Дирекция на Природен парк „Рилски манастир” към Изпълнителна агенция по горите, а партньор  по проекта е екологично дружество „Планетум” от гр. Струмица.

Основните цели са укрепване на междуведомственото сътрудничество между двата региона в областта на опазването на околната среда и устойчиво развитие на туризма.

Пред местната общественост бяха оповестени резултатите от проведените по проекта редица обучения на предварително подбрани целеви групи от Р Македония, както и проведения  практически семинар в Р България за развитие на екологичен и устойчив туризъм. Тези обучения  дадоха възможност на участниците да представят техните собствени инициативи и да разработят проектни предложения, с които да кандидатстват за финансиране в бъдеще.

Общата стойност на проекта е в размер на 77 159,84 евро, а продължителността му  18 месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.