1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Експерти обсъдиха проблемите на превръщането на издънковите гори в семенни

Експерти обсъдиха проблемите на превръщането на издънковите гори в семенни

В съвещанието взеха участие доц. д-р Георги Костов и зам.-изпълнителният директор на ИАГ инж. Красимир Каменов

Проблемите на превръщането на издънковите гори в семенни и възможностите за приложение на средностъбленото стопанство, бяха обсъждани на проведеното на 14 и 15 октомври съвещание на територията на Регионална дирекция по горите – Бургас, Държавно горско стопанство – Айтос, Държавно горско стопанство – Средец, и Общинското горско предприятие Средец. 

Преобладаващата част от горите – собственост на общините, се намират в долната и средната лесорастителна зона на страната, където преобладават гори с издънков произход. Намаляване на времето и увеличаване на успеваемостта на процеса на превръщането на издънковите гори в семенни е важен лесовъдски въпрос, на които трябва да се търси решение – смятат експерти. 

В съвещанието взеха участие доц. д-р Георги Костов – заместник-министър на земеделието и храните и зам.-изпълнителният директор на ИАГ инж. Красимир Каменов, ръководители и експерти от общинските структури за управление на горите и лесовъди на частна практика, експерти и ръководители от Министерството на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по горите, държавните горски предприятия и регионалните дирекции по горите.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.