1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горски експерти на ИАГ и РДГ София запечатиха обект за преработка на дървесина

Горски експерти на ИАГ и РДГ София запечатиха обект за преработка на дървесина

Извършва се пълна инвентаризация на наличната дървесина и цялата налична документация на обекта

Внезапни проверки в района на Община Самоков, извършиха вчера служители на Изпълнителна агенция по горите и Регионална дирекция на горите – София. Акциите бяха ръководени от инж. Димитър Баталов – Директор на Дирекция „Опазване на горите и лов” при ИАГ.  

Проверени са цехове и складове за преработка и търговия с дървесина, превозни средства и частни домове в селата Гуцал, Марица и Радуил. Установено е нарушение в един от цеховете за дървесина, в с. Марица. Констатирано е  наличие на немаркирана с контролна марка елитна иглолистна дървесина – 17 бр. трупи с обем от 9,39 куб. м., както и редица пропуски и нарушения при воденето на дневника на обекта.

При проверка през м. юни тази година в същия цех са установени други нередности, свързани с воденето на дневника и издаването на билетите от фирмата, поради което още тогава част от документите са задържани от МВР. За установените нарушения дейността на цеха е спряна и е разпоредено да се извърши пълна инвентаризация на наличната дървесина и цялата налична документация. В зависимост от окончателните резултати от проверката ще бъде направена преценка дали ще се търси само административна отговорност или материалите ще бъдат изпратени в прокуратурата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.