1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горски инспектори и полицаи от Благоевград задържаха камион с незаконна дървесина през вчерашния ден

Горски инспектори и полицаи от Благоевград задържаха камион с незаконна дървесина през вчерашния ден

Снимка:

От началото на годината до 10-ти септември, екипите на Регионална дирекция по горите – Благоевград са извършили повече от 9 500 проверки

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Благоевград са задържали камион и незаконна дървесина снощи в тъмната част на деня. Нарушението е констатирано при съвместни проверки за спазване на нормативната уредба със служители от МВР в района на гр. Белица, област Благоевград. Инспектиращите са установили, че моторното превозно средство (МПС) е превозвало без превозен билет немаркиран дървен материал през почивните дни. Част от дървесината е намерена в склад за търговия. 

През днешния ден проверяващите ще търсят мястото от където е добит дървения материал, като ориентир е намерена щипка, с която е товарен камиона.

Работа по случая продължава.

От началото на годината до 10-ти септември, екипите на Регионална дирекция по горите – Благоевград са извършили повече от 9 500 проверки на обекти на добив на дървесина, складове за съхранение и търговия с дървесина, моторни превозни средства, ловци, риболовци и др. Най-често срещаните нарушения са съхранение и транспортиране на дървесина без превозен билет и контролна горска марка. Горските служители са издали близо 90 акта за извършени нарушения по Закона за горите. Задържани са 17 кубически метра строителна дървесина, 26 пространствени кубически метра дърва за огрев, 4 МПС, 3 каруци и един бензиномоторен трион.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.