1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горски инспектори от РДГ-София установиха незаконна сеч в два частни имота

Горски инспектори от РДГ-София установиха незаконна сеч в два частни имота

Нарушението е установено в землището на с. Градец, общ. Костинброд

Повече от 650 проверки за нарушения на Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча са извършили екипите на Регионална дирекция по горите - София от началото на 2021 г. Проверени са общо: 43 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, 13 сечища, 104 превозни средства, транспортиращи дървесина, 505 ловци и риболовци. Започнати са 10 административно-наказателни производства.

Незаконна сеч в размер на общо 36,4 куб.м, в два подотдела, държавна и частна горска територия, за които не са издавани позволителни за сеч установиха горски инспектори от Регионална дирекция по горите – София при проверки на територията на дирекцията през изминалата седмица. Нарушението е установено в землището на с. Градец, общ. Костинброд, където проверяващите направили проверка след получен сигнал. 

Друга проверка на частна горска територия в землището на с. Широки дол, общ. Самоков установила сеч, преди да е влязло в сила позволителното за сеч, както и сеч на немаркирани 21 броя дървета. Издадена е заповед на директора на РДГ за обезсилване на позволителното за сеч. 

И по двата случая са започнати административно-наказателни производства. 

Четири акта са съставили горските инспектори при инспектиране на обекти за съхранение и преработка на дървесина. Собствениците на три от обектите са санкционирани за това, че не съхраняват записи от системата за видеонаблюдение. Глобена е наложена и за липса на информация в електронния дневник. Актове са наложени и на три физически лица за транспортиране и добив на незаконна дървесина.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.