Горски служители установили бракониерски лов

Нарушителите са водили и 6 бр. ловни кучета за лов на едър дивеч

Горски инспектори при Регионална дирекция по горите - Берковица са установили незаконен лов на едър дивеч в района на с. Градешница, община Криводол, област Враца.

На 14.09.2014 г., около 10.00 часа, при извършване на планирана проверка горските служители забелязват две моторни превозни средства с повишена проходимост.

При проверката се установява, че в момента се извършва лов чрез гонка, въпреки, че сезонът за лов на едър дивеч все още не е открит. В това време от гората излизат двама ловци, единият от които с комбинирана ловна пушка. Нарушителите са водили и 6 бр. ловни кучета за лов на едър дивеч. Други двама ловци са били застанали на пусия около гората.

В момента, в който забелязва служителите на РДГ един от ловците хвърля пушката на земята и тръгва към тях и заявява, че се разхожда и не е на лов. На мястото, на което е стоял са намерени един брой гладкоцевна ловна пушка и 4 бр. ловни патрони тип бренеке, с които се ловува на едър дивеч.

Горските инспектори сигнализират Регионално управление на полицията – Враца, които установяват, че намерената ловна пушка е незаконна и образуват преписка по случая. Притежателят на незаконното оръжие е задържан за 24 часа. На останалите трима участници в лова са съставени 3 акта за установяване на административно нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са три броя ловни пушки, които са предадени на съхранение в РУП гр. Враца.    

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.